Referenties/Avonturen
De Doblo CampUniQ Tiny House van Annette op reis in eigen land April tot November 2018.
Hoe vaak dacht ik niet, rijdend door een mooi landschap: wat zou het heerlijk zijn hier mijn schildersezeltje neer te zetten en een paar dagen te blijven. Vroeg in de ochtend, beetje heiig nog, opkomend zonnetje, koeien die net hun kop boven de laaghangende nevel uitsteken, serene rust. Een korte gedachteflits, meer niet. Maar toen er meer vrije tijd kwam, kreeg dit beeld geleidelijk meer vorm. Omdat ik binnen mijn bedrijf jarenlang heb gewerkt in onder andere de zeilvaart, weet ik hoe heerlijk het kan zijn om te wonen in een mobiele, maar daardoor beperkte ruimte mits die goed is ingericht. Altijd je 'eigen huisje' mee met steeds een andere 'achtertuin'. Zoiets, maar dan aan land. In grote lijnen zag ik het al helemaal voor me.
Zo begon een zoektocht. Een zoektocht wat ik dan precies zou willen, en een zoektocht op internet wat er zoal mogelijk is. Voor beide gold: veel!
Het voordeel van het enorme aanbod op internet, en ook op beurzen, is dat je niet alleen ontdekt wat er mogelijk is, maar ook wat je zeker niet wilt. Op de site van minicamper.nl vond ik een concept wat me meteen aansprak en niet meer losliet. Met een inmiddels al aardig uitgewerkt plaatje toog ik daarop naar Soest om dit concept van een minicamper te bezichtigen in de vorm van een Ford Connect, die klaar stond voor oplevering. Ik maakte kennis met Edzo en zijn bedrijf. En hij met mij, een klant die eigenlijk al weet wat ie wil, in gedachte zo ongeveer in de afrondingsfase zit en ter complementering van de wensenlijst meteen maar van wal steekt. Voorzichtig opperde Edzo dat het misschien handig was als hij, voor ik doorging, eerst iets zou vertellen over wat er zoal mogelijk is.......... Eh, oh ja, natuurlijk. Het zal het begin van een fijne samenwerking blijken.
Drie weken later is ook een kant en klare minicamper op basis van een Fiat Doblo te bezichtigen op de beurs in Utrecht en staat mijn besluit vast: dit gaat 'm worden. Ook voor de auto wordt een wensenlijst gemaakt, en dan is het tijd voor de opdracht. Een nieuwe fase.
Voor mij een fase van afwachten of Edzo een Doblo weet te vinden, die zoveel mogelijk voldoet aan mijn niet geringe wensen. Intussen stort ik me op het uitzoeken van verzekeringen, leuke campings, stallingsmogelijkheden. Na een tijdje een berichtje, met foto's; de geschikte en gewenste Doblo lijkt gevonden; het ziet er op het plaatje goed uit. Ik mag weer naar Soest, altijd gezellig en even lekker door de werkplaats struinen; de Doblo ziet er niet alleen goed en compleet uit, maar super gaaf, als nieuw. Goedgekeurd! We nemen de details voor de bouw nog een keer grondig door. Edzo had al snel in beeld wat voor mij wel en niet belangrijk is. Zo worden ook de laatste punten voor de bouw soepel en in goed overleg ingepast en kan er dan echt gebouwd gaan worden.
Het casco wordt in de werkplaats voorbereid op de inbouw, hefdak en ramen worden geplaatst en in het productiebedrijf in Tsjechië vindt vervolgens de inbouw plaats. Nu gaat het snel. De oplevering nadert, het eerste reisje wordt gepland. Ik verheug me enorm. Toch overvalt me ook iets van weemoed, want ik kijk terug op een heel fijne samenwerking en zal de bezoekjes aan de werkplaats zeker gaan missen.
Velen vroegen me naar mijn plannen en verwachtten dan reizen naar verre oorden, warme landen om te overwinteren...... Maar er is nog zoveel moois in Nederland te ontdekken, zeker voor iemand die jaren lang 7 maanden per jaar in binnen- en buitenland onderweg was op het water, waar je vaak niet verder komt dan de kust, en zelden iets van het achterland ziet. Over mijn eerste reisje in april hoef ik dan ook niet lang na te denken: de Betuwe in volle bloei. Ik beland op een kleine, mooie boomgaardcamping, onder en tussen de bloeiende perenbomen en appelbomen. Maak fiets- en wandeltochtjes om de omgeving te verkennen, De eerste dagen is het prachtig weer, daarna slaat het weer met forse onweersbuien om en wordt het aanmerkelijk kouder en natter; geen probleem, het daglichtpaneel op het dak houdt de accu gevuld, de kachel doet het uitstekend en dit wisselende weer is prima om van alles in en om de camper uit te proberen. Veel campinggasten komen een praatje maken, benieuwd wat dìt voor campertje is en spreken hun bewondering en verwondering uit hoe compact, compleet en gezellig het is.
Ik neem me voor iedere maand minstens één week op pad te gaan. Zo verken ik steeds een stukje Nederland: het Hoogeland in Groningen, Drente, Twente, Achterhoek, Veluwe, Utrechtse heuvelrug, Haarlem; zet inderdaad soms mijn schildersezeltje op om iets van het landschap vast te leggen op het witte doek en geniet van het leven 'aan boord' in een lange, mooie zomer. Vele temperatuurrecords worden in hoogte gebroken. Maar zondag 23 september gaat er ook een laagterecord aan diggelen; het wordt de koudste 23 september ooit, met bovendien de hele dag veel regen en veel wind. Toch geniet ik ook op zo'n dag van mijn tiny house op wielen: kachel aan, warme pot thee en een goed boek, de luifels voorzien van stormbanden, het geeft me het ultieme vrije zondag gevoel, zoals ik me dat uit een ver verleden herinner, toen we nog nooit gehoord hadden van een 24/7 maatschappij.
Het is inmiddels half november, als ik deze terugblik schrijf, net terug van een reisje Noord Groningen met de eerste nachtvorst en Veluwe in prachtige herfsttinten. Ruim een jaar geleden begon ik dit avontuur en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Integendeel. Ik hoop nu op een mooie winter, wie weet ......
November 2018
Annette
IJsland, 2016
Fotocollage van mijn reis naar IJsland in juni en juli 2016.
Uitgebreid Albelli fotoboek met o.a. vele fraaie natuur - en vogelfoto's ter inzage op kantoor JB
U kunt middels dit unieke fotoboek ideeën opdoen voor de planning van een onvergetelijke IJsland trip.
Herman Korfage, Tiel.
FRANKRIJK, september 2016.
Hi Edzo, groet aan jou en de medebouwers aan mijn Doblo.Als een zonnetje reed hij mij 6 weken door Frankrijk na een kort verblijf in Zeeuws Vlaanderen en in Ieper, Belgie.Langs de Atlantische kust. Jutten in de baaien van Normandië. Oesters eten aan het strand in Bretagne, overvaren van Quiberon naar Belle Île, wandelen in de bosrijke omgeving van Verdon in de Medoc. Verder naar Arès en vandaar naar Lourdes.
Na alle heiligheid door naar de omgeving van Narbonne. Gewoon lekker luieren, lezen en langs immense stranden struinen. Daarna door midden Frankrijk terug naar Pays-Bas. Reed bijna altijd op d-wegen dwz veel uren op relatief kleine afstanden. Maar wel door prachtige natuur en oude dorpen. Af en toe 'n beetje eng omhoog met bochten waar je niet langs kunt kijken. Komt er een bus of een dikke truc? Niet zeuren, gewoon doen. Soms was ik het zat om te rijden en volgde een bordje camping. Heb tout seulement op zulke campings gestaan. Zoals in een boomgaard van een oude vrouw met valse herdershond en spicspan sanitair.
Zoals bij een meertje, waar ik omheen kon lopen met mijn eerste mok koffie en waar de opkomende zon zo mooi over de gerooide akkers schijnt. Genieten. Ook voor Barra, mijn hond, die in die situaties niet aan een lijn hoefde.
Als er 's nachts iets gebeurde wat haar niet aanstond, begon ze te grommen. Van die buikgrommels waar je wakker van word. Checken, rubber hamer bij m'n kussen voor de zekerheid, hond geruststellen "goed gedaan meid".
Mijn laatste camping was in Vezelay en daar begon het te vriezen 's nachts wat 'n sprookjesachtige begin van de dag opleverde. Rijp op de glooiende velden, nevel tussen de bomen en het dorp met de basiliek op heuvelachtige afstand. Daar heb ik ook de kachel uitgeprobeerd. Even checken! Ik zet hem aan voluit. Na ongeveer 10 min. zet ik hem op de het puntje van (denk ik ) de helft.
Krijg veel reacties. Een Frans echtpaar in een grote camper "c'est magnifique". Nederlandse mensen liepen er helemaal verliefd omheen. Heb ze jouw kaartje gegeven. Ben benieuwd of ze je bezoeken. Vakantieliefdes beklijven meestal niet. Je ziet campers waar je wel 4 paarden in kunt vervoeren en die hydraulisch waterpas worden gezet. In Normandië trof ik mensen die zo'n los pakket Mac Box met kampeerspullen hebben, ik meen in een Kangoo.
Heb nog wel een tip. Die grijze schuifdeurtjes zijn mooi maar onpraktisch. Beter zijn die kleppen met drukknoppen.
Handig is als er over het wasbakje iets gemaakt wordt waarop je kunt "werken". Nou ja, werken....! 'n Paprika'the snijden of zo. De tafel gebruik ik alleen buiten. Daarom laat ik een stuk van de poot afzagen tot passende hoogte bij de stoelen. Het waren fantastische weken in mijn Doblo. Heb er ook lekker in geslapen. De eerste ochtend dat ik thuis wakker werd dacht ik, blijf ik nog 'n dag of ga ik vandaag verder. Toen realiseerde ik me, je bent thuis dude. Je gaat nergens naar toe. Mag hij eigenlijk in een wasstraat?
Groet, Ellen en Barra uit Vlaardingen.
Jasper en Ineke in Spanje zomer 2016
Eindelijk een berichtje met foto's van ons. Deze zomer trokken we met ons blauwtje door Spanje.
We hebben veel gedaan en bekeken en zíjn ook veel bekeken. Het was voor de eerste keer dat we voor langere tijd met het campertje op pad gingen. Zoals voorheen, elk jaar met de caravan, ook dit jaar gewoon op de bonnefooi richting Spanje. We trekken een paar dagen door de natte Pyreneeën. Onderweg zien we veel Santiago-pelgrims, die zwaar bepakt en nat de berg op tobben. Wij gaan verder, weg met die Pyreneeën met nevel en regen, met zware, overdrijvende wolken, natte voeten en koude spieren. Dit is geen weer voor ons in dat kleine campertje; wij willen zon!
En dat krijgen we. We toeren door afgelegen gebieden, hoog in de bergen, door de dunstbevolkte streek van Spanje en schitterende natuurparken. Het kan niet op; het blauwe wagentje brengt ons overal. We slapen als enige bezoekers op een verlaten camping in El Maestrat en bakken daar 's morgens vroeg al eieren en tomaten. En verder maar weer, naar Navajas, het plaatsje met op het plein een prachtige, oude olm. Hier in Navajas tutteren we maar wat aan. Het luifel staat uit en meteen hebben we het idee dat we "op stand" wonen. We genieten van het praktische keukentje; dat gasstelletje is geweldig, Edzo! We hadden onze Cadac nog meegenomen voor het geval dat.., maar we hebben hem niet gebruikt. We gaan vanuit Navajas met een oude, rammelende dieseltrein naar Valencia, waar we genieten van de gezellige drukte in de stad, het Plaza Redondo en het grootste overdekte marktgebouw ter wereld.
Er zijn meer mensen die het blauwe campertje mooi vinden. Een fotograaf maakt op de camping foto's van ons campertje voor de nieuwe website van de eenentwintig campings van Grupo Camping Red in Spanje.
We trekken verder via El Barro in Murcia, waar we fijn kunnen wandelen, naar het zuiden met zijn prachtige stranden en proberen de bekendste en drukste plaatsen te mijden. We slapen in olijfgaarden en komen in kleine middeleeuwse plaatsjes.
Om naar Malaga te gaan, staan we toch even in Torremolinos, een paar honderd meter van het strand. Met de bus zijn we snel in Malaga. Natuurlijk gaan we naar Museo Picasso en het Museo Carmen Thijsen Borgemissa met 19e eeuwse schilderijen van Andalusische kunstenaars. Via de A397, men zegt de mooiste autoweg van Europa, toeren we naar Ronda. Wat is er veel te kijken en te zien als je op deze manier rondtrekt. Overal waar we staan zijn er mensen geïnteresseerd in het campertje. Ze willen even binnen kijken, en fotootjes maken. In een plaats werden we omringd door een grote Spaanse familie. Natuurlijk zijn wij alleen maar lovend, want we genieten erg van onze vakantie en het campertje.
We horen van een aantal mensen dat het ook in Noord-Spanje lekker weer is. Na bijna vier weken in de zon, hebben we wel zin in enige verkoeling. Met een paar dagen tussenstop rijden we naar het noorden waar we het nog een week erg naar onze zin hebben. Ook hier, waar het een stuk frisser is voldoet het campertje; we slapen zelfs met open deuren in een haventje, aan de rand van het water. Het kan allemaal!
Edzo, dit is een kleine impressie van de vijf weken Spanje met ons campertje. We zijn er blij mee, we genieten er erg van, ook als we gewoon in Nederland rondtoeren. Zodra we in de auto stappen hebben we een vakantiegevoel.
Groet, Jasper en Ineke
Hans en Wilma CampUniQ avontuur Zuid Frankrijk, juli 2015
Op vakantie in Griekenland 2014
ARMLEHNE FAHRER – UND BEIFAHRERSITZ
Lieber Edzo, Vielen Dank für die Zusendung der Armlehne, Sie ist schon eingebaut, habe ich sogar hinbekommen! Wir sind jetzt 1 Woche aus Norwegen zurück und der Wagen hat sich in den vier Wochen durch das Land voll bewährt!! Der CampuniQ ist genau das Richtige Wohnmobilkonzept für uns. Alles sehr praktisch, ausreichend Platz, alles hat bestens funktioniert. Es hat großen Spaß gemacht, mit dem Auto zu reisen. Prospekte sind nach Finnland, Norwegen und Freiburg mitgenommen worden! Es kamen immer wieder Leute zum schauen, die nicht glauben konnten, was das Auto alles hat und ermöglicht. Also ein dickes Lob an die Firma Kampeerauto. Im Anhang noch ein paar Bilder.
20.08.2014. Grüße von Joachim und Helga. D31832 Springe.
Norwegen Tour Juni 2014
Wir haben immer wieder Ausschau gehalten nach einem Campingfahrzeug, das voll ausgestattet ist und gleichzeitig kompakte PKW-Maße hat. Der Campuniq war das einzige Auto, das uns auf Anhieb überzeugt hat. Und der Weg zu ihm war, obwohl wir in Deutschland wohnen, dank des guten Service der Firma Kampeerauto recht einfach. Nachdem wir den Ford Connect selber besorgt hatten, haben wir ihn zum Ausbau nach Soest gebracht, wo man sich viel Zeit nahm, alles zu besprechen. Auch die Übergabe nach Fertigstellung wurde ausführlich gestaltet, es blieben keine Fragen offen.Sogar Zugverbindungen wurden uns genannt und die Transfers zum und vom Bahnhof Amersfoort waren selbstverständlich. Während des Ausbaus wurden wir über den Fortgang der Arbeit sogar mit aktuellen Bildern auf dem Laufenden gehalten. Nun hat der Wagen seinen ersten Einsatz, eine Reise durch Norwegen bis nach Tromsö. Unsere Erwartungen sind voll erfüllt. Wir haben allen Komfort eines „großen“ Wohnmobils wie Heizung, Wasserversorgung, Kochmöglichkeit und Kühlung, sind aber auf den schmalen Fjordstraßen wendig wie ein Personenwagen. Parkplatzprobleme gibt es in den Stüdten nicht. Der Schlafkomfort ist sehr gut, der Umbau der Sizgruppe zum Bett schnell erledigt. Unser Fazit: Ein tolles Auto mit einem sehr guten Service!
Helga und Joachim Schmidt, Springe Deutschland
Op stap met CAMPY in Nederland, mei & juni 2014 (deel 1)
Voorgeschiedenis
Vanaf 2006 hadden wij een buscamper. Hij beviel goed en we hebben er veel reizen mee gemaakt. Toen mijn man in 2012 overleed, heb ik nog een jaar met de camper gereden, maar eigenlijk vond ik hem voor mij alleen te groot. Ik zocht iets anders. De indeling van een VW busje vond ik niet prettig. (Bovendien zijn ze heel duur.) Ik wilde eerst met de Pössl blijven rijden, tot ik in september 2013 naar de 50+ beurs ging. En daar stond ie: mijn nieuwe campertje. Personenauto en camper in één. Geen winterstalling meer, geen dubbele lasten. Natuurlijk heb ik er nog over nagedacht, maar in januari 2014 heb ik de knoop doorgehakt en een Campuniq besteld.
Ik ging naar Soest om het een en ander door te spreken. Eén ding wist ik zeker: het mocht geen witte zijn. Edzo had op dat moment een grijze (midnightsky) auto van juni 2012 staan. Hij wilde er een showmodel van maken. Ik besloot dat dat de mijne zou worden. In maart kon ik hem ophalen. De eerste twee maanden heb ik hem alleen als vervoermiddel gebruikt.
Op dinsdag 20 mei is het eindelijk zo ver. Ik heb een reisje gepland van 14 dagen. Mijn eerste rit is naar Soest om een paar kleine dingen aan te passen. Ik vergeet het adres mee te nemen en neem ook nog een verkeerde afslag. Van de andere kant kom ik Soest binnen en ik heb geen flauw benul waar ik moet zijn. Ik rijd een beetje rond, maar zie geen aanknopingspunten. Ik zoek de folder. Daarin staat het woonadres van Edzo. Als ik daar kom, ziet het huis er erg onbewoond uit. (Dat klopt ook, want Edzo is net verhuisd.) Het telefoonnummer wat er bij staat, is ook niet meer in gebruik. Dat schiet niet op. Nog maar wat rondrijden. Ik besluit net om naar het bedrijventerrein te rijden als er een witte Ford transit Connect voor me gaat rijden. Het is Edzo, die uit Amersfoort komt. Wat een geluk.
De kleine probleempjes worden verholpen: Ik vraag de monteur om gelijk mijn gasfles aan te sluiten. Helaas past hij daarna niet meer in het kastje. Geen probleem. Het kastje wordt aangepast en weer netjes afgewerkt.
Nu kan ik op avontuur. In Winterswijk is een gigantische campingzaak: Obelink. Daar wil ik eerst naar toe. Volgens Raymond, de monteur, is er ook een camperplaats bij. Dat klopt, maar je mag er niet overnachten. De eerste nacht ga ik op een boerencamping staan. Eens kijken: hoe ga ik slapen: ga ik de bank verbreden of laat ik het zo? Hoe kan ik alles een goed plaatsje geven, zonder dat ik steeds de hele boel moet verbouwen? De tweede nacht sta ik op een camperplaats in Zutphen. Een leuke plek aan het water. Ik heb nog geen wc aan boord. Daar moet ik nog een oplossing voor vinden.
Zutphen is een oude vestingstad. Veel van de muren, poorten, wallen en bastions zijn er bewaard gebleven. Behalve de vestingwerken zijn er ook statige koopmanshuizen en schilderachtige hofjes. Een tochtje met een fluisterboot is een aanrader.
Als ik ’s avonds koffie zet, valt de filter die ik net heb gevuld en ingeschonken over het kooktoestel. Wat een ravage geeft dat, al die korreltjes. Het nieuwe is er gelijk van af. Dat is nog niet alles. Na een week op pad te zijn, wil ik mijn dakje laten zakken. Aan de ene kant zie ik een winkelhaakje en aan de andere kant een gaatje. Hoe is dat mogelijk?
Na Zutphen ga ik naar een camping in de buurt Deventer. Ook Deventer is een leuke stad. Vorig jaar was ik er voor “Deventer op stelten”, een straattheaterfestival. Je kon over de hoofden lopen. Zo druk was het. Nu is het rustig en kan ik op mijn gemak de stad bekijken. Na Deventer bezoek ik verschillende vrienden. Ik kan bij hun logeren, maar ik sta gewoon op een P voor het huis en slaap in de auto. Het dakje laat ik wel omlaag. Over de afsluitdijk rijd ik naar camperplaats Middenmeer. Je hebt daar ook een toiletgebouw, dus je kunt gebruik maken van wc en douche.
In Enkhuizen en Medemblik bezoek ik verschillende musea, want het regent de hele dag. Mijn nichtje woont er in de buurt. Ik wil haar een bezoekje brengen, maar ze is niet thuis. Als ik haar straatje binnenrijd, zie ik een mooi parkeerplekje voor de nacht: Een doodlopend straatje met een paar parkeerplaatsen. Het is de eerste keer dat ik echt illegaal sta. Niemand heeft in de gaten dat er in de auto iemand ligt te slapen.
Na familiebezoek rijd ik via de dijk Enkhuizen – Lelystad naar Zwolle. Er is daar een festival: Zwolle unlimited. Ik heb er afgesproken met een vriendin. Zij heeft een VW bus. We gaan op een boerencamping staan met de schuifdeuren naar elkaar.
Hierna ga ik weer terug naar Soest. Er zijn wat dingetjes losgeraakt en ik wil Edzo de gaten in het dak laten zien. Gelukkig heeft hij daar een oplossing voor. Na een paar uur is het keurig gerepareerd. Je ziet er niets van, als je het niet weet. Edzo vraagt er niets voor, terwijl dat toch niet onder de garantie valt (denk ik).
Hierna rijd ik weer naar huis en is mijn eerste avontuur goed verlopen. Ik ben heel tevreden over Campy.
Op stap met CAMPY in Nederland, mei & juni 2014 (deel 2)
Het is maandag 16 juni. De weersverwachting geeft fris, maar droog weer aan. Tijd om op pad te gaan. Deze keer naar Brabant. Pas onderweg besluit dat ik in Alphen op zoek ga naar een camping. De fiets is mee (in de auto). Edzo heeft daar een speciale rail voor aangebracht, die ik ook makkelijk kan verwijderen. Van mijn buren op de camping hoor ik over de “Dodendraadroute”. Het is een knooppuntenroute die je kunt fietsen met onderweg allerlei infopanelen over de WO 1: Tijdens de eerste Wereldoorlog werd de grens Nederland België afgezet met elektriciteitsdraad. Er stond maar liefst 2000 Volt op. Behalve de panelen staan er reconstructies van een wachthuisje, een transformatorhuis en een stuk van de elektriciteitsdraden.
Men wist in die tijd amper iets over elektriciteit en iedereen die de draad aanraakte was onmiddellijk dood.
Op woensdag zet ik mijn reis voort. Deze keer kom ik terecht in Hilvarenbeek. Daar ontdek ik een mooie parkeerplaats, waar ik ’s nachts ook best kan staan.
Hilvarenbeek is een leuke plaats met een mooi dorpsplein. Dat heet net als in Maastricht “Vrijthof”. ‘Het is een bruisend plein met vele horecagelegenheden waar de Bourgondiër zijn hart kan ophalen.’ Er zijn ook verschillende leuke musea. Helaas zijn die vandaag niet open. Bij de VVV krijg ik informatie over een Kunstbomenroute.
Eerst met de auto door naar Moergestel. Daar begint de fietsroute die langs allerlei kunst in en rond bomen gaat. Het zijn maar liefst 105 bomen. Ik fiets er uiteindelijk 5 uur over voor ik alles bekeken heb.
Daarna ga ik terug naar Hilvarenbeek. Zoals ik al van plan was, overnacht ik op de parkeerplaats vlak bij het dorpsplein. Niemand die iets in de gaten heeft. ‘k Heb alleen nog geen wc. Gelukkig is ’s morgens om 9.00u de Bouwmarkt open.
Ik ben van plan op zondag terug te komen in Hilvarenbeek voor de musea. Bovendien is er een festival. Nu eerst verder. Ik beland in Bladel op een mooie boerencamping. Ook daar fiets ik weer een mooie route en ik bezoek streekmuseum “de Acht Zaligheden” in Eersel. Ook Eersel heeft weer een gezellig dorpscentrum met veel terrasjes. In Eersel is ook de “Tinteltuin”: een prachtige bloementuin, alles op kleur, met terrassen en bankjes. Een lust voor het oog.
Het weer is tot nu toe prima. Soms komt er ’s avonds een buitje.
Op vrijdag hoor ik van de luchtmachtdagen in Gilze. Dat wordt dus mijn volgende doel. Binnendoor rijd ik zaterdagochtend naar Gilze. (Op de snelwegen naar Gilze staan al weer grote files.) Bij toeval beland ik weer op een goede parkeerplek voor de nacht. Er zijn op zaterdag maar liefst 180.000 bezoekers.
Wat een herrie maken die straaljagers. Wel spectaculair wat ze in de lucht uitvoeren. Het thema van de open dagen is “Operatie Luchtsteun”. Daarmee wil de luchtmacht aangeven dat ze vrede, vrijheid en veiligheid vanuit de lucht ondersteunen. Niet alleen in de lucht, maar ook op de grond is veel te zien. Er staan allerlei vliegtuigen opgesteld, zowel op ware groot als op schaal. Er zijn veel info- en propagandatenten.
Het wordt met de dag mooier weer: meer zon, hogere temperatuur.
Al vroeg rijd ik weg van de inderdaad rustige plek. (Weer niet gesnapt!) In Hilvarenbeek zoek ik een camping. Dan bezoek ik het museum “de Dorpsdokter” en ik beklim de toren. Je hebt er ook nog een brouwerijmuseum, een likeurmuseum en een orgelmuseum. Op het plein is het festival “Elastiek” bezig, maar dat is niet echt mijn muziek.
Op maandag ga ik bij vrienden langs (blijf daar ook voor de deur slapen) en op dinsdag ga ik naar Woudrichem. Natuurlijk ga ik ook naar slot Loevestein en hoor ik het verhaal van de ontsnapping van Hugo de Groot uit de boekenkist. ’s Avonds rijd ik weer naar huis. Mijn tweede tochtje zit er weer op.
Karin van Hooft, Wateringen 29-06-2014.
Paragliding en comfortabel rijden & slapen!
Al jaren kampeer ik veelvuldig in binnen- en buitenland voor een van mijn hobbies: paragliding. Nu ik een zekere leeftijd heb gehaald, werd ‘t tijd voor iets meer luxe: een camper. Bij een camper had ik zo mijn wensenlijstje: Hij moet goed manoeuvreerbaar zijn ( zodat ook deze camper ook bij de meest afgelegen startplaatsen in bergachtig gebied kan komen), goed meekomen op de snelweg. Daarnaast moet hij mooi en degelijk zijn afgewerkt, zodat hij nog vele jaren meekan.
Na een jaar rondkijken naar de verschillende aanbieders en wat internet onderzoek, kwam ik bij Edzo terecht. Na een vrijblijvend, gemoedelijk bezoek aan de werkplaats, was de interesse gewekt. Dit campertje voldoet aan mijn wensen: een handig kleine compacte auto met een vernuftig interieur van veel gemakken voorzien. En wat er nog niet standaard bijzit, is wel in de uitgebreide optielijst te vinden of na overleg realiseerbaar. Daarbij is hij ook voor dagelijks gebruik zeer aantrekkelijk: door zijn afmetingen past hij op elke reguliere parkeerplaats en met het kwarttarief rij je het hele jaar goedkoop rond!
Na de bestelling te hebben geplaatst, belt Edzo mij enige weken later op dat de nieuwe aanwinst opgehaald kan worden. Na de overdracht kan het grote genieten beginnen, zelfs het dagelijkse woonwerk verkeer wordt weer een feestje!
Maar het gaat natuurlijk om het kamperen en de afgelopen weken was de vuurdoop: met de nieuwe aanwinst naar de Alpen. Het inpakken is een fluitje van een cent: door de vele vakken en vakjes vind alles snel een plaatsje en kan de vakantie beginnen. En dat genieten is helemaal goed gekomen: alles is bij de hand en toch ruimte genoeg voor alle spulletjes, ook voor de paragliding materialen. Bij slecht weer blijft het binnenklimaat van de camper uitstekend, de wind en regen merk je nauwelijks en alles blijft heer droog en behaaglijk. Dat is nog eens iets anders dan een klamme tent! Bij mooie dagen heerlijk buiten gekookt, mogelijk gemaakt door het draaibare fornuis: heerlijk relaxed onder het luifeltje staan koken, zonder de kookluchtjes in de camper, dat is nog eens prettig.
Daarnaast leent hij zich ook prima voor spontane kampeeracties, op momenten dat ik besluit tot een weekendje weg hoef je alleen te denken aan een tasje kleren, de watertank te vullen en rijden maar! Al het andere wat je nodig hebt ligt er immers standaard al in.
In de korte periode dat ik de camper heb, heeft hij mij al veel plezier gebracht. De flexibiliteit in een goed manoeuvreerbare camper met hoogwaardige degelijk interieur geven me namelijk de vrijheid die ik zoek, zowel in dagelijks gebruik, als spontane “last minute” acties, als tijdens – lang van te voren - geplande vakanties.
19/05/2014
Jasper, Lelystad.
Ghana, 14 april 2014. Lady Lily CampUniQ
Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat de dé Combo in april niet meer door de keuring zou komen hadden mijn ouders bedacht dat ze eigenlijk geen tweede auto meer nodig hadden. Nu klopt dat wel voor het grootste gedeelte van het jaar, maar niet in de paar maanden per jaar dat ik in Nederland ben. Tijd voor mij dus om niet alleen in Ghana, maar ook in Nederland een eigen auto te hebben. Dat zou dan een stationcar uit 2010 worden… of zoiets.
Toevallig gingen mijn ouders in januari naar de vakantiebeurs. Eenmaal terug raakten ze niet uitgepraat over de minicamper. Ze hadden hun droomauto gevonden, compact, maar met alles er op en er aan, alleen zo jammer dat er nu wel eerst een badkamer gebouwd moest worden… Vanuit Ghana een auto kopen in Nederland is natuurlijk een uitdaging, dus ik riep de hulp van mijn oom in, die na al mijn criteria te hebben aangehoord zei ‘tja… als je het voor je ouders doet kijk dan eens naar zo’n minicamper’. Tja, waarom eigenlijk ook niet? Zo kwam ik bij Edzo terecht, want hoewel hij niet degene was die op de vakantiebeurs stond bleek hij na wat speur-en leeswerk wel dé originele minicamperman te zijn.
En dan blijkt dat je dus wél vanuit Ghana een auto kunt kopen in Nederland. Edzo zocht en vond voor mij de perfecte, al gebruikte, minicamper, mailde élke avond met updates en maakte foto’s van alle details. Mijn oom ging kijken en het enthousiasme spatte van alle mails af. Toen de koop eenmaal gesloten was werd het tijd om mijn ouders in te lichten en ook zij konden het direct goed met Edzo vinden.
Lady Lily, want zo hebben we ‘onze camper’ genoemd, heeft inmiddels al wat reisjes in Nederland gemaakt. Zelf heb ik er in maart al ingereden (en ontdekt dat de standaard parkeergarages wat lager zijn dan Lady Lily) en ze rijdt perfect. Er ligt al een mooi plan voor een tochtje naar Kroatië in de zomer. Zelfs staande op de oprit trekt ze al de aandacht van nieuwsgierige voorbijgangers.
Wij zijn heel blij met Lady Lily, ze zal nog veel met ons door Europa reizen. En ik wilde dit bijzondere verhaal toch even delen. Via de concurrent op de vakantiebeurs en de enthousiaste ‘reviews’ op deze site heb ik toch maar mooi vanuit Afrika een prachtige aankoop kunnen doen bij Edzo.
Miriam Kerkhof
21 februari 2014 Skivakantie
Op vrijdag namiddag na het inpakken van de minicamper met een mok koffie en muziek ontspannen vertrokken uit Nederland op weg naar de sneeuw in Oostenrijk. 's Avonds na een schnitzel&friet in een Gasthof hebben we vlot een beschutte overnachtingsplek over de grens gevonden. Heerlijk geslapen in ons busje in de stilte van het berglandschap. Volgende morgen even snel de kachel ontstoken om op te warmen en aansluitend ontbeten in een konditorei. Na twee uurtjes rijden, eind van de ochtend aangekomen in ons skigebied, bagage het pension ingegooid, omgekleed en meteen de eerste (rustige) skidag genoten. We zijn nog nooit zo ontspannen begonnen met een skivakantie!
Pauline uit Roosendaal
Soest, 28-11-2013
Ons campertje hebben we in het najaar 2012 gekregen en wat hebben we er al een plezier van gehad!
Stel je voor: je stapt op een koude winternacht uit een vliegtuig in Luik, je hebt de hele nacht gevlogen en daar tref je je campertje aan op het parkeerterrein waar je hem voorafgaand aan de vliegreis heb neergezet.
Je rijdt een half uurtje naar een overnachtingsplek, je zet het kacheltje eventjes aan en dan kun je in je eigen hotelletje op wielen gaan slapen, met vliegtuig koffers compleet!
Als je opstaat, ontdek je dat het buiten vijf graden vriest en het heel hard waait, maar daar heb je binnen helemaal niets van gemerkt!
Daarna reis je uitgerust naar je huis in Midden Nederland. Heerlijk toch, zo’n camper.
Of je bent in Frankrijk en rijdt over de Route Mediterranée en ontdekt dat je bij het betalen van de tol wordt aangeslagen als een personen auto, voor het laagste tarief en niet als een camper.
Of je wilt overnachten op een camperplaats en alles staat zo ongeveer vol, maar jíj kunt er nog bij, omdat je campertje zo weinig plek inneemt.
En dan de bekijks: bij het meer van Geneve zijn het Fransen die de camper komen bewonderen. Ze vinden hem: “bien etudié”
Op de parkeerplaats van de kabelbaan naar de Wankberg in Garmisch Partenkirchen zijn het de Italianen die komen kijken naar de vernuftige constructie.
Bij de Hoch Alpenstrasse in Oostenrijk zijn het Oostenrijkers die meer willen weten over de inrichting. Enthousiast laten we de indeling, de uitklapbare keuken met de naar buiten te draaien kookplaat zien.
Waar we ook staan, steeds wordt met verbazing gekeken hoe het toch mogelijk is om in zo’n kleine camper kunt leven.
En wat te denken van een overnachting op 2300 meter hoogte tegenover de Gross Glocker, de hoogste berg van Oostenrijk. Een droom! Je ziet de zon opkomen over de bergen en licht langzamerhand alle bergen in een gouden gloed omhullen, onvergetelijk. En dat kan, omdat je een camperplaats hebt ontdekt, waar je als kleine camper nog bijpast. Sterker, je kunt op de leukste plek komen: vlakbij de rand van het ravijn. Daar sta je dan: als je de achterdeuren opendoet, kijk je schuin naar beneden, waar je 500 meter lager een blauw stuwmeer ziet liggen. Dat allemaal vanuit je camper!!
Zelfs warme broodjes bij het ontbijt op 2300 meter hoogte: het kan, want onze wonderpan bakt ze bruin.
Geen reserveringen, gewoon op de bonnefooi en ’s morgens niet weten waar je ’s avonds zal slapen, maar geen zorgen, want je past overal tussen.
En het interieur: verbazend wat je kwijt kunt. Een rail met haakjes aan de cabinekast, losse Ikea haken die je gemakkelijk verplaatst aan de randen boven het voorraadkastjes, een gehaakt net voor het opbergen van losse spulletjes de dakruimte. Plastic stevig afsluitbare bakjes die precies passen in de rekjes boven de keuken.
Er is zoveel mogelijk… Ook een Vaude bustent, een extra luifel, een zijstuk voor de luifel, opvouwbare stoeltjes, opvouwbare walkstools, een flinke voorraad eten, je gelooft niet wat je allemaal kwijt kunt in de camper.
Dick en Mieke, Soest.
1 november 2013. Droombusje ! !
Tijdens lange ritten naar de Alpen of Italië zeiden we telkens tegen elkaar: “Zou het niet heerlijk zijn om nu van de snelweg af te gaan, overnachten en morgen weer verder? Zonder gedoe van een camping of hotel zoeken.” We kenden de oplossing, namelijk een campertje. En zo kwamen we bij Edzo uit. Hij gaf ons uitgebreid informatie, de tijd om na te denken en vragen te stellen. Hij nam ook ideeën voor de uitvoering van ons over. Het goede gevoel en vertrouwen groeide. Zo kwam het dat we onlangs onze eigen minicamper (ex demo) ophaalden in Soest!
Thuisgekomen stapte de volgende ochtend al een nieuwsgierige voorbijganger van zijn fiets om door de raampjes naar binnen te kijken. Ik hoorde voetgangers verbaasd zeggen: “En het is ook gewoon een auto?” “Ja, het is ook een auto.” Geinig. De meest gehoorde reactie uit onze omgeving is “Geweldig! dat wil ik eigenlijk ook.” Wij krijgen steeds bevestiging van onze aanschaf.
De voorpret gaat maar door. Handige spulletjes zoeken voor de inrichting, leuke plekjes vinden om eens naar toe te gaan, enz. Door de najaarsstorm konden we nog niet kamperen. Hopelijk gaat dat er heel snel van komen, want we willen graag genieten van de vrijheid van onze minicamper.
Pauline uit Roosendaal
Augustus 2013. Hans en Wilma met de Minicamper op avontuur door
Normandië.
Venray, 28-07-2013.
Ha Edzo, Minicamper nu 3 jaar.
Ik heb de minicamper nu alweer sinds drie jaar in gebruik en vind hem nog altijd top! Hij past in mijn garage, nadat ik de deur heb laten aanpassen (fijn in de winter) en zodra het mooi weer wordt, is de boel zo ingepakt, fietsen mee en de weg op, naar Nederlandse mooie plekjes of naar het buitenland. Het is zo'n handig karretje, of je nu over de snelweg, of over smallere wegen of door de bergen wilt toeren. En het leuke is dat ik op elke camping wel de vraag krijg van geïnteresseerde kampeerders of ze een kijkje mogen nemen in de camper. Wat je vervolgens ziet is een en al verbazing over hoe compleet en vernuftig de inbouw is. Al heel wat mensen heb ik naar de site verwezen.
Dit jaar stonden we op doorreis in Italië op een camping in Bologna en verscheen er een Engelse Ford Transit Connect. Die wou ik wel eens van binnen zien natuurlijk. De eigenaar had hem zelf tot camper omgebouwd, maar de uitvoering kon bij lange na niet tippen aan "onze" minicamper: geen verhoogd dak, keuken op onhandige plek achterin, vaste slaapplek voor maar één persoon en geen handige opbergvakken. En gezellig vond ik het interieur al helemaal niet.
Als we langer op een camping staan, zetten we er een driepersoons lichtgewicht tentje naast, voor net iets meer leef- en slaapruimte. Maar ook handig ingeval je pech krijgt aan je camper. Het overkwam ons in Italië dat de dynamo het begaf en dat de camper voor 1,5 dag de garage in moest. Wij waren daarmee wel ons huis even kwijt, maar konden met een taxi (en even slim de meest nodige dingen uit de camper halen) terug en ons verblijf op de camping voortzetten, tot de camper gemaakt was.
De nieuwe variatie die je hebt, met ook een instap opzij, is een prettige keuzemogelijkheid. Ik mis hem nu niet, maar lijkt me heel handig.
Bea Naninck.
Zweden, Högsbyn, 11-08-2013. (gedigitaliseerde tekst van vakantiekaart uit Zweden)
Hi Edzo,
Vanavond door omstandigheden gekookt, gegeten en afgewassen in de minicamper na eveneens een dubbele “power – nap” ook in de camper.
Ja, waar moet ik beginnen. Vooral bij andere campers zie je de verschillen die deze Minicamper in de Connect zo bijzonder maakt.
De doordachte indeling, de LED lampjes, een glaasje water midden in de nacht, een koud biertje, de uitval tafelklep, de geweldige cockpit kledingkast,
De soepele dieselmotor, de comfortabele zit, de handige kruiden/mokken plank, het aflegrandje voor sleutels, pennen, horloges, kaartpelletjes, etc.
Het ruime pop-up dak met prettige horizontale stahoogte. Alleen de verwarming hebben we nog niet nodig gehad. We sturen later nog wat leuke foto’s.
Hartelijke groeten,
Hans en Plony, Westmaas.
Vakantietrip Noord Duitsland juli 2013
Deze minicamper geeft ons volledige vrijheid over waar we gaan en staan tijdens het rondtoeren in het noordelijke deel vanDuitsland.
Als locatie hadden we Duitsland gekozen en met name stonden een aantal steden op het programma, zoals Bremen, Hameln, Lüneburg en Goslar.
Interessante steden met daartussen mooie landschappen.
Al doende leer je om alle bergruimtes zo efficiënt mogelijk te gebruiken. De spullen die je vaak gebruikt op de makkelijkst bereikbare plaatsen en aanpassingen daar waar het praktisch is.
Een rail met haken (zagen we nu ook op een foto voorbij komen op je website) boven de kookplaat en haakjes aan de buitenkant voor als je de keuken naar buiten draait.
Een bakje voor de tandenborstels, zeep, tandpasta e.d. boven het wasbakje. En wat echt reuze handig is: ophangbakjes (van Blokker) aan de plank boven het gasfornuis,
Er kan veel in; ze hangen niet in de weg en je kunt er van binnen en van buitenaf makkelijk bijkomen. Van zo'n ideaal kookmobiel zou ene Jamie nog gaan likkebaarden ...
Het is een feest om met de minicamper rond te trekken. Soms zie je jaloerse of nieuwsgierige, en af en toe ook meewarige blikken.
Maar wij zijn heel content. We hebben nog wel wat vragen en ideeën, dus we denken nog een keer langs te komen als het uitkomt.
Hans en Wilma, Mook.
GRIEKENLAND 2012
Met de minicamper ontdek je weer nieuwe mogelijkheden voor vakantie. Met een ferryboot, met de camper op het ‘open dek’, oversteken van Italië naar Griekenland bijvoorbeeld. Zo’n zeereis is natuurlijk erg leuk, maar ook makkelijk, want je bespaart je een lange reis door de Balkan. Op de boot kun je in je camper slapen, met gebruikmaking van alle faciliteiten aan boord, zoals douche, stoelen op het dek, restaurants, e.d. Je kunt de auto ook aansluiten op de elektriciteit, dus je bent echt van alle gemakken voorzien. Naar Turkije zijn ook zulke ferries, dus misschien ga ik dat ook nog eens doen. Een bootticket voor de minicamper is natuurlijk goedkoper dan voor een grote camper, dus dat is een mooi bijkomend voordeel. Veel campings in Griekenland liggen pal aan zee, en ik heb dan ook nog nooit zoveel gezwommen. Zelfs na een vermoeiende en warme dag kun je gauw nog even het water in. Je kunt trouwens ook vrij camperen, vaak direct aan het strand, hoewel dat officieel niet mag. Toch wordt het vaak toegestaan, je moet de situatie gewoon een beetje inschatten. Soms zie je campers bij elkaar bij zee staan, en dan kan het dus kennelijk, of je vraagt het even. Met een beetje geluk zijn er dan ook wat voorzieningen, zoals douches op het strand, en drinkwater. Tot slot noem ik even wat financiële voordelen van de minicamper op vakantie: hij rijdt makkelijk 1 op 15, wat bij lange reizen natuurlijk wel aantikt, boottickets zijn relatief goedkoop, ook die voor de ferries tussen de eilanden in Griekenland, en op campings heb ik regelmatig een lager tarief gekregen dan voor grotere wagens.
Corrie Meus, sept.2012.
Mijn eerste vakantie in mijn minicamper met mijn drachtige Nonja.
"Wij zijn door Duitsland getrokken niet te ver van huis omdat mijn hond drachtig is. Een paar dagen ergens blijven, daar lange wandelingen gemaakt of iets bezichtigd. Moe terug en dan heerlijk languit op de bank uitrusten.
De volgende dag weer verder trekken wat een vrijheid!! Als ik bij een plek aankom en het staat me niet aan, ga ik gewoon nog een stukje verder rijden. Ik kan stoppen en slapen waar ik wil.
Ik geniet iedere keer als ik instap en op de kleine weggetjes rijd door het heuvel- en bergachtig land. En als ik even op wil opschieten via de grote weg rijdt de camper geweldig. Mijn gedachten zijn dan vaak “Ik had het veel eerder moeten doen”. In de camper heb ik alles bij de hand en ik wordt steeds inventiever met de opbergplekjes. Zelfs een klein wasje heb ik binnen gedroogd. Een lijntje aan de riemen van het dak, de flappen van het dak open en de wind doet de rest. De hond slaapt voorin op de ingeklapte stoel op haar eigen kussen. En dankzij het rekje kan de hond staande eten, wat beter is.
Één van de campinghouders wist niet hoe ze de minicamper wilde classificeren en schreef de camper in als auto “das ist auch billiger”. Daarvoor betaalde ik maar € 1,00 in plaats van € 4,50.
Ik verwacht nog veel te trekken met mijn minicamper."
Aad Groeneveld, Juni 2012
De 50+ beurs najaar 2012
Argeloos kuierend langs allerlei meer of minder interessante stands, stal hij meteen mijn hart.
Ik heb helemaal niks met auto’s, ken nauwelijks een merk of een type en weet van mijn beste vrienden of buren niet in wat ze rijden.
Maar dit karretje had het helemaal: compact, klein, grappig en zéér verleidelijk!
Nooit ook maar gedacht of gedroomd over een camper, maar bij het zien van deze, opende zich een plotseling perspectief van mogelijkheden.
Deze spontane verliefdheid realiseerde ik me eigenlijk pas toen we enkele tientallen meters verder geslenterd waren.
Wat ook een rol speelde was het feit dat thuis twee auto’s staan, waarvan er één eigenlijk overbodig geworden is nadat ik gestopt ben met werken. Eentje die af en toe uitgelaten moet worden tegen het roesten.
En dit minicampertje zou dan prima zijn om dienst te doen als tweede auto (in geval van nood) voor de dagelijkse dingen, maar biedt daarnaast tevens een extra dimensie aan onze vrije tijd en schept mogelijkheden om te fantaseren over alle avonturen die ons de komende jaren nog te wachten staan.
Dus omgedraaid voor een babbeltje met Edzo.
En zo is het gekomen.
Showen
Toen we ons minicampertje twee dagen in de carport hadden staan, werd er aangebeld door een wildvreemde meneer.
‘Of hij eens van dichtbij mocht kijken, want van de weg af was het niet goed te zien’.
Ook de krantenjongen, enkele dagen later, bleef staan turen bij het hek, nadat hij zijn Prettige Nieuwsjaarsfooi al had geïncasseerd.
Trots op onze aanwinst wilden wij maar al te graag showen. Zo ook toen we naar een verjaardag van een goede vriendin gingen.
Zij was meteen helemaal enthousiast. Bestudeerde de buiten– en de binnenkant en wilde toen het ultieme campergevoel beleven: zitten op de bed/bank met alle portieren en gordijntjes dicht en de verlichting aan. Daar zaten we dan met ons drieën.
Toen alle oooh’s en aahh’s waren verstild wilden we weer terug naar de koffie met gebak en de andere gasten.
Hoe kom je uit de achterkant van een Ford Transit Connect als de grendel aan de buitenkant zit? Duwen en trekken hielp niet. Vriendin had haar mobieltje al in de hand om één van de gasten te bellen met een ‘Mayday, Mayday’, maar Hans had zich al over de voorstoel geworsteld om via de normale manier de auto te verlaten.
Hij bevrijdde de rest van het gezelschap uit hun ultieme campersfeer van buiten af.
De volgende dag bij daglicht het gele nippeltje aan de binnenzijde van het achterportier ontdekt.
Toch vooruitgang!
Voor een zacht prijsje mochten we hem meenemen.
Ja, want het is toch wel reuze handig, zo’n inklapstoel naast de bestuurder.
Een zacht prijsje, maar toch een aardige hap uit ons budget.
De invouwbare stoel heeft een klein mankementje, een beetje knutselen en het zou weer werken…
Dat kleine mankementje ging gaandeweg steeds duurder worden: nieuwe onderdelen, garageloon, tevergeefse ritjes naar Ford-dealers, ettelijke telefoontjes.
Daarmee was het zachte prijsje wel verdubbeld.
Met de wachttijden en diverse teleurstellingen meegerekend bijna verdriedubbeld.
Uiteindelijk hadden we de stoel compleet.
Opvouwen, inklappen en wegwezen.
Niet dus.
Hij past niet in de daarvoor bestemde ruimte.
De jongens in de Fordgarage werken zich in het zweet, maar het lukt niet.
Wel de rekening voor het proberen en de moeite. Dat lukte wel!
En dan komen we in de werkplaats van Edzo.
Maarrrr… wij hebben ook iets in de aanbieding!
Een mooie, puntgave, complete bijrijdersstoel, helemaal gereinigd en zonder gebreken.
Dat zou het een en ander weer wat in evenwicht brengen …
Wat bleek?
Enkele tientjes kregen we ervoor.
Plus een prima instapkrukje, dat dan weer wel.
Voor de ACHTERUITGANG.
Die stoel van een paar tientjes eruit en die van ettelijke honderdjes erin.
Maar, swah!, het was wel een uur werk om deze stoelendans voor mekaar te krijgen.
En voor deze werkzaamheden werd geen cent in rekening gebracht!
Slotconclusie: Wij zijn duidelijk geen handelaren, maar toch erg gelukkig met het uiteindelijke resultaat.
En dat is VOORUITGANG!
Hans en Wilma, Mook
04-02-2013
Veenendaal, 13/03/2013
Dag Edzo,
September 2012 hebben wij bij je een caravan gekocht die je had ingeruild (Wilk de luxe van 7,4 meter lang).
Deze hebben wij toen gekocht zonder aankoopkeuring, omdat je zo vertrouwd overkwam.
We zijn er nu 2 keer mee op vakantie geweest. (de eerste keer van 27-10-12 tot 03-11-12 en de laatste keer was afgelopen weekend)
Ook heeft hij bij onze caravan dealer een keuring gehad en kwamen er toen achter dat hij nog completer was dan wij dachten, Want er bleek ook nog een afzuiger en een boiler in te zitten!
Toen wij deze caravan kochten, zei je tegen ons dat, als er wat met de caravan was, we altijd contact met je op konden nemen.Daarom sturen we je nu deze mail om je te melden dat wij blij zijn dat we op onze intuïtie af zijn gegaan en je hebben vertrouwd. We zijn ontzettend blij met de caravan en dat wilden we je even laten weten.
Alsnog bedankt.
Met vriendelijke groet,
Ria en Rudy Boone, Veenendaal
Aankoopbemiddeling Campuniq.
De door ons bij Campuniq gekochte minicamper,bevalt uitstekend.Wij hebben er veel plezier mee.
Juni 2012 hebben wij de camper,door bemiddeling van Edzo de Jonge,gekocht.Deze was twee jaar
geleden bij Campuniq ingebouwd en nauwelijks gebruikt.
Wij gebruiken de camper overal voor. Deze is lekker klein en wendbaar en past op elke parkeerplaats.
Wij hebben er nog geen grote reizen mee gemaakt maar er al wel een aantal mooie plekjes in Noord-
Nederland mee bezocht.veel leuke reacties gehad,zowel onderweg als op campings.
Wat betreft de aankoop zijn wij heel erg tevreden.Vriendelijke ontvangst(de koffie was ook lekker),
niet opdringerig en er werd alle tijd voor ons genomen.De camper konden we in alle rust bekijken.
Voor vragen was Edzo de Jonge op de achtergrond aanwezig. Wij waren enthousiast over de camper en hadden ook een goed gevoel bij dit bedrijf.Nadat we er nog een nachtje over hadden geslapen,hebben we de knoop doorgehakt en de camper gekocht.
Alle afspraken zijn door Edzo de Jonge op papier gezet.Onze eigen auto kon probleemloos worden
ingeruild.Ook de verdere afwikkeling van de aankoop is perfect verlopen. Voor ons is 3DotZero Automotive bv een goed en vertrouwd adres. Wij hopen nog veel korte en langere reisjes te maken met onze Campuniq.De plannen voor het komende seizoen zijn al gemaakt
vriendelijke groeten,Henk Rozema en Klara Hiemstra, april 2013
Vrijheid en comfort
“De Minicamper betekent voor mij ‘vrijheid’. Vrijheid om te gaan en staan waar we willen, zonder al teveel gebonden te zijn aan campings of camperplaatsen. Tegelijkertijd hebben we altijd voldoende comfort bij ons. De mogelijkheden van deze auto blijven ons verrassen.”
Hieronder leest u o.a. de avonturen van fotograaf Marijke van Ekeren.
Stiekem slapen op een ‘gewone’ parkeerplaats
“De Minicamper wordt nauwelijks geïdentificeerd als camper. Het geeft een ondeugend gevoel ’s nachts stiekem op een ‘gewone’ parkeerplaats in een grote stad te kunnen staan. Om vervolgens op bed met een wijntje in je hand een boekje te lezen zonder dat iemand doorheeft dat je daar zit te genieten. Onze verduisterde ramen functioneren prima! Tegen de tijd dat ‘s ochtends de parkeerwacht weer verschijnt, zijn wij al lang weer vertrokken…”
Zilverkleur Demo Connect CampUniQ 2007 81 KW "dikke camper"
Eindelijk!! het is zover vorige week onze Mini Camper opgehaald.
Onze eerste ervaring met de Minicamper CAMPUNIQ was vorig jaar op de camperbeurs in Houten.
Aangenaam verrast waren we door de compacte auto met toch alle voorzieningen.
Voor ons ideaal omdat wij hem als auto en camper gebruiken.Daar onze oude campertje een VW T3 toch echt aan vervanging toe was zijn we ook dit jaar weer naar de beurs in Houten gegaan.
Wederom waren we enthousiast over de indeling en top afwerking. Na een goed vergelijk met andere compacte campers op deze beurs en een daaropvolgend spontaan
bezoek aan Soest was de keuze snel gemaakt. We hebben inmiddels al veel enthousiaste reacties gehad.
Kijken nu uit naar onze eerste reis naar Roemenie in mei/juni.
Groetjes Remco Katja uit Breda. April 2012.
Een gezellige babbel en gastvrij onthaal
“Onze Minicamper is vaak reden voor een gezellige babbel. Mensen vinden het wel grappig, zo’n minihuisje op wielen, en gedogen hem eerder dan een grote camper. Zo doken we in Spanje een keer een ministrandje op, achter een paar privéhuisjes. Één van de bewoners kwam op ons af, bekeek ons minicampertje goedkeurend en vroeg of we daar wilden blijven slapen. "Ja, dat is wel de bedoeling" gaven wij toe. "Oh, dan zet ik de douche nog wel even voor u aan”, verklaarde hij vriendelijk. Ik betwijfel of dit was gebeurd als wij met een enorme witte camper op zijn strandje waren gaan staan...”
Lachend in de file
“Vaak zitten we grinnikend in de auto, als we weer eens geconfronteerd worden met de onverwachte mogelijkheden. Wat dacht je van een urenlange, stilstaande file: "Ik ga even een bakkie koffie zetten. En dan jas ik meteen de piepers vast!"
Parkeren? Altijd een plekje vrij
“Met een Minicamper is elke winkel goed bereikbaar. Zien we onderweg een bakkertje in een klein dorpje, dan parkeren we de auto zo voor de deur voor een snelle aankoop. Dat zie ik niet gebeuren met een grote joekelcamper! Aan een eenvoudige parkeerplaats hebben wij al genoeg. Er is dan ook altijd wel ergens een plekje om de nacht door te brengen.”
Natte zomer vakantie 2011.
Deze natte zomer hielden wij vakantie met ons nieuwe mini kampeerbusje.
(minicamper4you?) Een goede test, want wij trokken door zeer verschillende landschappen en klimaten! De eerste week midden Frankrijk, met mooi weer en op een zeer vriendelijke camping. Het was even wennen, vertrouwd als wij waren met onze voormalige Citroën HY bus, waar we meer dan 30 jaar mee rond trokken (die rijdt nu rond in Slovenië, zie de website van Greg; http://www.camper-van-fun.com, The Fun, The Freedom, The Adventure!) Toen hadden we meer ruimte, maar kropen met veel lawaai over de weg.
Nu zoeven we pijlsnel en behendig over grote en super smalle wegen, maar moeten leren omgaan met het kleine interieur. Nieuw voor ons het zo compleet zijn van dit busje: airco in de hitte, een kachel in de kou, een 2 pits kooktoestel, een ijskastje en dan het geluid van het zacht brommende waterpompje, klinkend uit een verrassende hoek en de verlichting, compleet en gezellig. We waren tot nog toe ongeremd in onze meeneemwoede van van alles: boeken, muziek, instrumenten enz. Nu moeten keuzes gemaakt worden. De kistjes die we maakten voor huisraad en voorraden, plaatsten we in een klein tentje naast de bus. Dat hopen we een volgende reis niet meer nodig te hebben door bewustere keuzes van wat meegaat en efficiënter gebruik van de opbergmogelijkheden. Ons is opgevallen dat het nooit benauwd is in de bus, dankzij goede isolatie kennelijk en het goed ventilerende dak. Na onze week Frankrijk staken we over naar Engeland of liever Wales. Veel klimaatwisselingen met harde wind en regen toch ook wel zon af en toe. Nu werden de kleine maten van onze beknopte bus goed voelbaar, maar ook het voordeel ervan: hij is super handig en wendbaar op de smalle one-track wegen. Het is heerlijk om waar dan ook met dit bescheiden autootje aan te komen. Verrast is de grondiger toeschouwer als hij ontdekt dat het ook ons rijdende huisje is. Na de ervaringen van deze royale maand voelen wij ons de hemel te rijk met onze nieuwe kampeerbus!
Bedankt! Amsterdam, 27 augustus 2011. Bert & Jan.
Met onze Minicamper/CampUniQ naar Schotland
We gaan voor het eerst op reis met ons nieuwe campertje. Ons reisdoel is Schotland, zowel het vasteland als de eilanden Orkney, Shetland, Mull en Iona. De eilanden willen we fietsend doorkruisen. Dat betekent dat er extra veel bagage mee moet: twee stevige fietsen, acht fietstassen, stuurtasjes, een tent, kookspullen en kampeermatrassen. Kan dat allemaal wel mee, past het wel in de Minicamper? Gelukkig het valt mee, alles krijgt een plekje en we hebben genoeg ruimte over om comfortabel te zitten.
Schotland heeft prachtige plekken om te kamperen. Er is zoveel te zien aan natuur en cultuur: rotsen, bergen, duizenden vogels, zeehonden, kastelen en opgravingen. Het is echt genieten als je in zo'n mooie omgeving je potje kookt in of buiten de camper. Schotland is zeker een schitterende vakantie waard!
September 2011, Ruth & Nel van Stam, Papendrecht.
Mijn mobiele kookwonder
Hallo JB-ers, graag wil ik je laten weten dat nu ik m’n eerste vakantie met mijn Minicamper erop heb zitten, helemaaaaaal tevreden ben en nog het meest met de uitvinding van de buitenkeuken, deze is echt fantastisch te gebruiken. Door deze ook buiten te kunnen gebruiken viel ik op dit model compacte campers, dat weet je. Nare en langzaam verdwijnende etensluchtjes in mijn vorige kleine camper behoren nu gelukkig tot de verleden tijd, geen naar eten ruikende kussens meer! Het is heerlijk en gemakkelijk kokkerellen op mijn “buiten” 2 vlams kookeiland! Ook bij menige buur op de camping viel de mond open van verbazing en waarschijnlijk ook de trek in de lucht van mijn eten. Ik heb bedacht dat ik er nog altijd een mobiele snackbar van kan maken, is toch ook leuk! Dat wilde ik je even laten weten. Ik zal na mijn volgende reis(je), want die is maar één weekje wel weer wat te vertellen hebben. Richard Vermeulen.
Prima auto voor dagelijks gebruik
“Wij gebruiken de Minicamper ook als ‘gewone’ auto. Hij is goed wendbaar en past prima op onze oprit. Als je er rustig mee rijdt is het bovendien een zuinige, milieuvriendelijke auto!” Kunnen zelfs onze kleinkinderen op de achterbank meenemen voor een dagje Efteling of even van het station ophalen.
Je kunt zo even langskomen
“Hallo Edzo, wil je me een seintje geven, als de camperinventaris wordt ingebouwd in de Ford Transit? Ik vind het leuk om dan een keer daar in de werkplaats te gaan kijken. Ik hoor graag van je. Vriendelijke groet, Bea Naninck”
Drie weken Pyreneeën
Ik heb mijn eerste grote reis met de Minicamper erop zitten! Drie weken Pyreneeën. De auto trok op de campings veel bekijks, maar dat heb je vast al wel vaker gehoord. Leuk al die enthousiaste reacties. Het reizen met de Minicamper beviel prima. Hij is heel handig in gebruik; Je staat zo op een camping en binnen een half uurtje ben je weer op pad. Ik ben blij dat ik de beslissing heb genomen om de Minicamper aan te schaffen! Groeten, Ineke Schollema”
Beste MINICAMPER bezitters,
Heeft u leuke spannende reiservaringen met uw MINICAMPER meegemaakt en deze op de gevoelige plaat vastgelegd???
Graag nodigen we u uit om uw verhaal en uw mooie MINICAMPER foto’s aan ons te mailen.
Wat betreft uw foto’s, gaat onze voorkeur uit naar foto’s van uw MINICAMPER in haar reisomgeving. Wij plaatsen deze op onze website.
Als dank voor uw inspanning ontvangt u bij uw volgende accessoires bestelling een aantrekkelijke korting!